Ένα βιβλίο για τα σχολεία

ΙΑΝΟΣ, 10 Μαίου 2010

Αυτό είναι ένα βιβλίο για το οποίο θα έπρεπε να υπάρξει ενδιαφέρον από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας για να ενταχθεί στη διδακτέα ύλη των σχολείων στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα με έμφαση ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, μιλώντας στην παρουσίαση του  νέου βιβλίου του Ροβήρου Μανθούλη «Χρονολόγιο της Ελληνικής Αρχαιότητας 776 π.Χ.- 394 μ.Χ.».

Η παρουσίαση έγινε στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα το βράδι της Δευτέρας 10 Μαίου 2010. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν επίσης η Μαρία Σούμπερτ και ο Δημήτρης Αλεξάκης.

Ροβήρος Μανθούλης

Ο Ροβήρος Μανθούλης συμπλήρωσε την παρουσίαση προβάλοντας αποσπάσματα από ταινίες του στα οποία έχει καταγράψει δρώμενα και παραδόσεις της Ελληνικής Αρχαιότητας όπως διατηρήθηκαν στα σύγχρονα χρόνια στη Σικελία και στη Βραζιλία.

Στη συνέχεια έκανε μια συνοπτική αλλά εμπλουτισμένη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσίαση των πιο πρόσφατων βιβλίων του που συμπληρώθηκε με την απαγγελία ποιήματος της Σαπφώς από την Μάνια Παπαδημητρίου.

Η βραδυα έκλεισε με τα προσεχώς, δηλαδή τη νέα δουλειά του Ροβήρου Μανθούλη. Πιο συγκεκριμένα έγινε προβολή ζωγραφικών έργων από το κεφάλαιο «Η Ελληνική Οδός στην Ιταλική Αναγέννηση» του βιβλίου που έχει τίτλο «ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Η ιστορία των πολιτισμών μέσα από την λατρεία του γυναικείου ιδεώδους» μαζί με σύντομες επεξηγήσεις του συγγραφέα.

_____________________________________________

Το βιβλίο του Ροβήρου Μανθούλη «Χρονολόγιο της Ελληνικής Αρχαιότητας 776 π.Χ.- 394 μ.Χ.» έχει εκδοθεί από τον «Εξάντα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s