Για να μη μετατρέπονται οι νέοι σε τηλεθεατές

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ενας από τους μικρούς, που παίρνουν μέρος κάθε χρόνο στο Camera Zizanio, που τόσο θαυμάζει ο Ροβήρος Μανθούλης

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης κάνει έκκληση για τη «διάσωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους».

Γράφει ανάμεσα σε άλλα: «Σίγουρα δεν αγνοείτε τη σημασία του κινηματογράφου που απευθύνεται στη νεότητα, και ότι ο καταλυτικός δίαυλος σήμερα γι’ αυτόν είναι η τηλεόραση. Κάθε φορά που είχα την ευθύνη ενός κρατικού καναλιού, στην Ελλάδα, ζητούσα όσο γίνεται πιο ενοχλητικά από την εκάστοτε κυβέρνηση να μεταφέρει την εποπτεία της τηλεόρασης στο υπουργείο Πολιτισμού. Επρεπε να περάσουν 30 χρόνια -και να έρθει στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου- για να επιτευχθεί αυτό, τη στιγμή ακριβώς που αναλάβατε εσείς το εν λόγω υπουργείο. Οι ευθύνες σας, συνεπώς, είναι σήμερα τεράστιες.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που συνοδεύεται από την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio, είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου, αν όχι το καλύτερο. Το υπουργείο σας του οφείλει ήδη ανεπίτρεπτα την (αποφασισμένη) για το περσινό φεστιβάλ ενίσχυσή του, πράγμα που συνεπάγεται χρέη, απλήρωτους συνεργάτες κ.λπ. κ.λπ. Στο μεταξύ, πλησιάζει η ημερομηνία του φετινού. Τα ποσά που οφείλετε μπορείτε να τα αφαιρέσετε, προς το παρόν, από τα εκατομμύρια που τροφοδοτούν πολυέξοδες εκδηλώσεις μικρότερης χρησιμότητας. Είμαι βέβαιος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υποστηρίξουν την έκκλησή μας αυτή. Μαθαίνοντας μάλιστα ότι (και) χάρη στο φεστιβάλ η επισκεψιμότητα της αρχαίας Ολυμπίας έχει αύξηση 171,3%. Ενώ παντού αλλού έχει πτώση».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s