Η ΠΙΟ ΣΚΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

DSC02501Δήλωση του Ροβήρου Μανθούλη από το Παρίσι για τη διάλυση της ΕΡΤ

Από δω που είμαι, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω τις ανάγκες που δημιουργεί η Κρίση στην Ελλάδα. Αυτό που μπορώ να εκτιμήσω είναι το σοκ που δοκίμασα από την κατάργηση της ΕΡΤ, τη στιγμή ακριβώς που η εθνική ραδιοτηλεόραση είναι το μόνο πολιτιστικό καταφύγιο που έχει απομείνει στον δύστυχο ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια αισχρή, προδοτική, αντεθνική πράξη την οποία ο ελληνικός λαός πρέπει να βρει τον σκληρότερο δυνατό τρόπο για να τιμωρήσει την ανάξια – όπως αποδεικνύεται – τρικομματική κυβέρνηση και τον κάθε ένα προσωπικά από αυτούς που την αποτελούν ή που συνεργούν στην καρατόμηση ενός οργανισμού που μπορεί να χρειάζεται εξυγίανση αλλά που είναι γνωστό σε όλους τους ειδήμονες ότι είναι η μόνη δημόσια επιχείρηση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (γιατί είναι η μόνη που έχει συνδρομητές) και ότι ο ενταφιασμός της αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των διαφημιστικών μηνυμάτων των εμπορικών καναλιών. Ελπίζω να συγκεντρωθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα εμποδίσουν αυτό το αίσχος. Και δεν πρόκειται για πολιτική θέση, γιατί η ΕΡΤ – αυτή τουλάχιστο της οποίας το πρόγραμμα διεύθυνα όταν ιδρύθηκε- είναι ραδιοτηλεόραση εθνική και ανήκει στο σύνολο του Ελληνικού Λαού.

(11 Ιουνίου 2013)

Advertisements

3 thoughts on “Η ΠΙΟ ΣΚΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

 1. Ο Πολιτισμός διώκεται!
  Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής και τα σπασμένα τα πληρώνουν πάλι αφενός οι εργαζόμενοι και αφετέρου το Αρχείο και η ζώσα «κινούμενη» ιστορία του σημαντικότατου Αρχείου της ΕΡΤ.
  Θεωρούμε δε αδιανόητο να παραχωρηθεί η ενημέρωση του πολίτη σε ιδιώτες.
  Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον αγώνα των απολυμένων –πλέον- συναδέλφων της ΕΡΤ.
  Σαν κινηματογραφικό αρχείο γνωρίζουμε καλά την αξία της συντήρησης και της αξιοποίησης του αρχειακού υλικού που αποτελεί μια πηγή ανεξάντλητη ιστορικής γνώσης για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές στους οποίους και θα λογοδοτήσουμε.
  Είμαστε μαζί σας, είμαστε αλληλέγγυοι, η ΕΡΤ δεν θα κλείσει!

  Οι εργαζόμενοι της ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 2. Χθες αποφάσισαν να με παραπέμψουν στο πειθαρχικό , για να με πετάξουν από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Απο δω και πέρα όποιος δεν συμμορφώνεται , θα διώκεται . Όποιος τους ξεσκεπάζει, θα του δείχνουν την πόρτα. Ο τραμπούκος που μου επιτέθηκε την ώρα του κρίσιμου συμβουλίου, ο άνθρωπος που δεν έλεγε το όνομα του , και με προκαλούσε είναι λέει σύζυγος μέλους του του πειθαρχικού που θα με κρίνει . Από τον Άννα στον Καιάφα . Και είναι σκηνοθέτες , συνάδελφοι …. Ντροπή

  Υπέρ της παραπομπής μου ψήφισαν Χάρης Παπαδόπουλος, Τώνης Λυκουρέσης, Βίκη Πεζύρη, Γιάννης Μόρτζος, Σταμάτης Τσαρουχας , Νίκος Σέκερης Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε……

  Ο αγώνας για να ανοίξει η ΕΡΤ συνεχίζεται ….. Δεν παν να μας χτυπαν……
  Γιώργος Μπακόλας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s