Οργισμένες σκέψεις

(Οργισμένες σκέψεις Έλληνα πολίτη προς έναν Γερμανό παλαιάς κοπής)

Χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

Μερικά από τη βιογραφία σου για να μάθουν οι συμπατριώτες μου με ποιον έχουν να κάνουν.

120719_Schaeuble_Merkel_990_sΕίναι αλήθεια ότι το 2000 παραιτήθηκες από πρόεδρος της Χριστιανο-δημοκρατικής Ένωσης όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της χρηματοδότησης του κόμματος με 100.000 μάρκα από τον διαβόητο έμπορο όπλων Karlheinz Schreiber; Και ότι η Άγκελα Μέρκελ που σε αντικατέστησε δήλωσε αργότερα ότι εξαιτίας του σκανδάλου δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητά σου για Πρόεδρο της Γερμανίας;

Όσον αφορά εμάς, την Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι το 2012 αρνήθηκες την πρόταση της Λαγκάρντ να δώσεις περισσότερο χρόνο στην τότε ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τις πρόσθετες περικοπές που της ζητούσες να κάνει στον Προϋπολογισμό; Και ότι οι New York Times αποκάλυψαν την ίδια εποχή ότι ο Κάρολος Παπούλιας σου απεύθυνε κατηγορία για εξύβριση του ελληνικού έθνους. Το θυμάσαι;

Είναι αλήθεια ότι τον Οκτώβριο του 2013, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζουζέ Σόκρατες σε κατηγόρησε για εκστρατεία τοποθέτησης ειδήσεων σε διάφορα μίντια κατά της Πορτογαλίας όσο διαρκούσε η κρίση στην Ευρωζώνη; Είναι αλήθεια ότι ο Σόκρατες (που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σκάνδαλα) σε ονόμασε «Πονηρό Υπουργό Οικονομικών», ρετσινιά που σου έμεινε από τότε;

Από το 1984 μέχρι το 1991 ήσουν υπουργός Ειδικών Υποθέσεων (μάλλον για θέματα Εθνικής Ασφάλειας) και σε συνέχεια υπουργός Εσωτερικών (άρα και της Αστυνομίας). Είναι αλήθεια ότι συνδέεται με την δολοφονική απόπειρα που υπέστης το 1990, με τις δραματικές συνέπειες για τη σωματική σου ακεραιότητα; Ότι ο δράστης -για ιατρικούς λόγους- δεν καταδικάστηκε και αφέθη ελεύθερος το 2004; Και ότι ίσως έτσι εξηγείται η εν γένει πολιτική σου συμπεριφορά, η επίσημη υποστήριξή σου του πολέμου του Μπους κατά του Ιράκ το 2003 και, σε συνέχεια, της οργάνωσης και λειτουργίας του στρατοπέδου του Γκουαντάναμο;

Πράγματι ενέκρινες τις υποκλοπές της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των υπουργείων; Για τα μέτρα που πρότεινες στις 12 Ιουλίου 2007 (να εφαρμοστούν προληπτικές δολοφονίες -targeted killings- υπόπτων τρομοκρατίας από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας) δεν σε ρωτάω γιατί έγινες σάλος στη Γερμανική Βουλή εκείνη τη μέρα. Όσο για τη θεωρία σου περί εφαρμογής προληπτικής λιτότητας -εξίσου δολοφονικής- στους λαούς της Νοτίου Ευρώπης, θα μάθεις από τους Έλληνες τι σκέφτονται γι’ αυτήν.

Ας έρθουμε λοιπόν στα δικά μας. Ανενδοίαστα βιάζεσαι να βρίσεις για δεύτερη φορά τους Έλληνες και την κυβέρνησή τους μπροστά στη συμφωνία που σου απέσπασαν στις Βρυξέλες («Λυπάμαι τους Έλληνες για την κυβέρνηση που έχουν» έφης !). Ο Μερκελικός Σαμαράς, δανειζόμενος τα επιχειρήματα σου, προσπαθεί από τη σκιά στην οποία περιέπεσε, να σε χειροκροτήσει για την «νίκη» σου («Η ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευθεί να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της τη συμφωνία που υπέγραψε» έφης πάλι Χερ Σόιμπλε). Έλα όμως που οι υποστηρικτές της κυβέρνησης από το 36% ανήλθαν στο 80 %, μόνο που σε είδαν να χαμογελάς σαρδόνια… Όσο και να προσπαθείς, με όλα αυτά, να επαναφέρεις τον Φον Σαμαρά στην κυβέρνηση που έχασε, χαμένος κόπος. Στενοχωρήθηκες που τον έχασες στο Γιούρογκρουπ, ε; Αλλά τι να κάνουμε.

Οι εξαγγελίες του Σύριζα οδηγούσαν βέβαια ή στην άμεση αναθεώρηση όλου του συστήματος κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή, μπροστά στον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -κίνδυνο για την Ευρωζώνη, όχι για την Ελλάδα – οδηγούσαν μόνο στην υποχρέωση των εταίρων μας (των εταιρών μας, θα’ πρεπε να πω) να μας απαλλάξουν από την ιερά εξέταση της τρόικα και το μνημονιακό της βασανιστήριο. Τουλάχιστο και έστω αυτό. Έτσι δεν είναι Χερ Βολφγκανγκ;

Μπορεί κανείς εύκολα να παραδεχτεί αυτό που μας είπες, ότι η Μερκελευρώπη «δεν θα κατέβαζε εύκολα τα βρακιά της μπροστά στους μάγκες που έβγαλαν απρόσμενα οι ελληνικές κάλπες». (Θα τα κατέβαζε ίσως η Μέρκελ που στα νιάτα της γύριζε τσίτσιδη στις κατασκηνώσεις των γυμνιστών της Κομουνιστικής Νεολαίας της Ανατολικής Γερμανίας Freie Deutsche Jügend, όπως μας πληροφορεί το Ρόιτερ που δημοσιεύει και φωτογραφία της).

Όλοι γνωρίζαμε πως το μόνο που ελπίζαμε -σε πρώτη δοση- ήταν μια συμφωνία σαν αυτή που υπογράφηκε στις Βρυξέλες. Είναι ακόμα άγνωστο αν θα γίνει κούρεμα του χρέους. Γιατί θα το πολεμήσεις με νύχια και με δόντια. Αν πάντως δεν καταλήξει βιώσιμο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σαπἰζον μερκελικό καράβι, Χερ Βολφγκανγκ, και θα προτιμήσει μια πληθωρισμικότερη οικονομία, τη μόνη που -μαζί με την μείωση της φορολογίας- θα διατηρήσει στη θέση του το εισόδημα των Ελλήνων. Γιατί η επιβίωση είναι που προέχει αυτή τη στιγμή.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να σας αναγκάσουμε να μας πληρώσετε το κατοχικό δάνειο που μας χρωστάτε εδώ και εβδομήντα χρόνια, αλλά τουλάχιστο όλα τα γερμανικά προϊόντα και τα γερμανόφερτα σούπερ-μάρκετ θα εξαφανιστούν από τη μια μέρα στην άλλη. Και θα αντικατασταθούν από ελληνικά. Οι συναλλαγές μας με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντικαταστήσουν τις όποιες ζημιές. Θα μπορούσε κανείς να ανησυχήσει για την «στρατηγική μας απομόνωση» αλλά δεν βλέπω σε τι το στρατηγικό μας βοήθησε μέχρι σήμερα η Ευρώπη. Ή και το Νάτο, σε τελευταία ανάλυση. Εξοπλίζει τη Φυρόμ, που συνεχίζει να την ονομάζει παρανόμως «Μακεδονία» και δεν δίνουν μιας δεκάρας σημασία στις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Όπως δεν δείχνουν την ελάχιστη ανησυχία για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο. Ένα από τα παράθυρα που θα μπορούσαν να ανοίξουν στην περίπτωση διαζυγίου μας από το «άρμα της Δύσεως», Χερ Βόλφγκανγκ, θα είναι αυτό που άνοιξε σήμερα και στην Αφρική:
Η αντικατάσταση της αποικιοκρατίας των Δυτικών από την εξάπλωση της κινεζικής οικονομικής συνεργασίας. Γιατί βέβαια αποικιακή είναι η πολιτική σας εντός της Ευρώπης. Η οποία ενισχύεται από τις συντηρητικές δεξιές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης (όπως ήταν η προηγούμενη ελληνική) που αποδέχονται τα ασφυκτικά προγράμματα του Τετάρτου Ράϊχ (όπως αποκαλεί η Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι τη Γερμανία).

Είναι σχεδόν σίγουρο πάντως πως, στο παραπέντε, τόσο υμείς Χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και η Φράου Άγκελα Μέρκελ θα κρατήσετε την Ελλάδα του Τσίπρα και του Βαρουφάκη στην Ευρωζώνη γιατί αλλιώς κινδυνεύει ολόκληρο το οικοδόμημα. Η Γερμανία θα χάσει τις αποικίες της στην Ευρώπη. Όπως τις έχασε σε άλλες ηπείρους, τόσο στον Πρώτο όσο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. (Ίσως περιμένει τον Τρίτο).

Αναρωτιούνται μερικοί πώς η Γερμανία κατάφερε να ανοικοδομηθεί τόσο γρήγορα μετά τον πόλεμο. Δεν είναι και τόσο δύσκολο αν κρίνουμε από την ταχύτατη ανοικοδόμηση (έστω κτιριακή) ολόκληρης της Ελλάδας και μάλιστα χωρίς πολλές καταστροφές από βομβαρδισμούς! Και χωρίς την οικονομική βοήθεια που έλαβε η Γερμανία μετά τον πόλεμο. Ένα μέρος της οποίας ήταν και οι επανορθώσεις που δεν έλαβε η χώρα μας, πράγμα που θα αναγνωρίζατε αν ήσασταν ευγενείς («Φον Σόϊμπλε & Φόνισσα Μέρκελ» π.χ.) και θα μας την πληρώνατε έστω και μετά από 70 χρόνια. Για να βγάλετε επιτέλους από πάνω σας και το «ναζιστικό άρωμα», το οποίο οσφραίνονται μερικοί γερμανοπαθείς με ευαίσθητη μύτη.

Εν πάσει περιπτώσει, Χέρ Σόιμπλε, όταν πάρετε τη σύνταξή σας μπορείτε να έρθετε να ζήσετε στην Ελλάδα! Κάτι συζητιέται σήμερα από γερμανούς εμπειρογνώμονες για τους γερμανούς συνταξιούχους. Κάτι που σκεπτόταν να κάνει και ο Χίτλερ, όπως δήλωσε στον Διευθυντή του Γραφείου του Μεταξά που τον επισκέφτηκε στο Βερολίνο το 1937 («όταν πάρω τη σύνταξή μου, θα έρθω να ζήσω στην Ελλάδα»!). Αλλά δεν πρόλαβε. Εμείς πάντως ευχόμαστε να σας δούμε κάποτε στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Και θα μάθετε τι σημαίνει ευγένεια. Και ελληνική φιλοξενία. Δεν θα το συμβούλευα στην Φράου Μέρκελ γιατί στη λίμνη αυτή δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός. Τουλάχιστο όσο ακόμα οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μαγιό.

Ροβήρος Μανθούλης

Y.Γ.
Όσο για τον Γίγαντα με τις σαγιονάρες, Μανώλη Γλέζο, τον συμβουλεύω να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τρικλοποδιά που βιάστηκε να μας βάλει. Δεν έχει υπόψη του το «σπεύδε βραδέως» του Χείλωνος; Δεν είδε τον Σόιμπλε που, ως εκ θαύματος, σηκώθηκε και άρχισε να χορεύει συρτάκι αγκαλιά με τον Σαμαρά;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s