«Παράδοση όπλων, αλά ελληνικά»!

Άρθρο του πολιτικού αναλυτή Ζαν-Μισέλ Ντεμέτζ, σπεσιαλίστα της ευρωπαϊκής πολιτικής (γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» της 25 Φεβρουαρίου 2015).

Στη σελίδα 78 του Εξπρές διαβάζουμε μια ανακοίνωση που διαφημίζει κρουαζιέρα «στις πηγές της του ελληνικού πολιτισμού, γιατί οι Έλληνες εφεύραν τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία και το θέατρο» μας θυμίζει το Εξπρές το οποίο και οργανώνει την κρουαζιέρα.

Και στη σ. 66, θα βρούμε ένα άρθρο αρκετά παιδαριώδες του κ. Ντεμἐτζ για τους σημερινούς Έλληνες που μοιάζουν κατώτεροι των προγόνων τους. Ας πάρουμε τις αστειότητές του μία προς μία.

Τα ηγετικά στελέχη του Σύριζα βρέθηκαν απομονωμένοι στις Βρυξέλες -μας λέει ο σπεσιαλίστας του Εξπρές.

Αγαπητέ Κύριε Σπεσιαλίστα, κομίζετε γλαύκα στην Αθήνα, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας. Διατείνεστε ότι ανακαλύψατε αυτό που όλος ο κόσμος γνωρίζει -εκτός από τους «σπεσιαλίστες» της ευρωπαϊκής πολιτικής: ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση (η πρώτη της Αριστεράς που έχει εκλεγεί στην παγκόσμια ιστορία) θα βρίσκονταν «απομονωμένη» ανάμεσα στους γραβατωμένους της Ευρωπαϊκής μπουρζουαζίας! Μόνο ένας «ευρω-σπεσιαλίστας» είναι ικανός να ανησυχήσει μην τυχόν το «Γκρουπ των Βρυξελών» σπεύσει να αγκαλιάσει τους Συριζίστες Τσίπρα και Βαρουφάκη και να τους γεμίσει φιλιά.

Οι Τσίπρας και Βαρουφάκης ενέδωσαν στις απαιτήσεις των ευρωπαίων πιστωτών τους -κατά τον σπεσιαλίστα Ντεμέτζ.

Ως καλός δημοσιογράφος «σπεσιαλίστ», δεν μας λέτε ούτε τι ζήτησαν οι Έλληνες ούτε τι «απαίτησαν» οι πιστωτές τους. Ούτε τις πηγές σας, εξάλλου. Γιατί θα ήσασταν υποχρεωμένος να αναφέρετε το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Όλος ο κόσμος γνωρίζει, Κύριε Σπεσιαλίστα, τι απαίτησαν οι Έλληνες, τι ζήτησαν οι Ευρωκράτες και τι ενέδωσε ο ένας και ο άλλος. Μάλιστα, η Ελληνική Αριστερά σήμερα στην κυβέρνηση αναγνώρισε το περίφημο ελληνικό Χρέος. Ποιος σας είπε ότι δεν το αναγνώρισε; Ένας πραγματικός σπεσιαλίστας θα το ήξερε, έτσι δεν είναι; Ένα Χρέος για το οποίο πάντως δεν ευθύνεται η Αριστερά. Αλλά οι φίλοι των φίλων σας της ελληνικής Δεξιάς και των κεντρώων συμμάχων τους. Μια Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής ψάχνει να βρει αυτή τη στιγμή πώς μπόρεσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Χρέος. Ίσως τελικά με την συνενοχή των ευρωπαίων φίλων σας.

Η νέα κυβέρνηση της άκρας αριστεράς θα αντέξει σ’ αυτήν την υπαναχώρηση; dixit ο Μεσιέ σπεσιαλίστας

Καταρχάς, ένας γνήσιος «σπεσιαλίστας της Ευρώπης» -άρα και της Ελλάδας- θα’ πρεπε να παρακολουθεί πού και πού τουλάχιστο αυτά που συμβαίνουν στη χώρα της οποίας υποτίθεται ότι είναι ο σπεσιαλίστας, έτσι δεν είναι Μεσιέ;

Ε, λοιπόν, η πραγματικότητα είναι ότι ο ελληνικός λαός,
μπορούμε να πούμε σύσσωμος, στάθηκε αμέσως στο πλευρό της Κυβέρνησης αυτής της Αριστεράς. Και οι περισσότεροι υποστηριχτές της, σ΄ όλο αυτό το πλήθος, είναι οι ψηφοφόροι της δεξιάς! Μάλιστα, Μεσιέ. Και σήμερα που μιλάμε, αυτό έχει επιβεβαιωθεί από πέντε (5) διαδοχικές σφυγομετρήσεις. Η τελευταία δημοσιεύτηκε σήμερα. Αλλά οι γνήσιοι σπεσιαλίστες ικανοποιούνται όταν παίρνουν τις πληροφορίες τους από τους πολιτικούς τους φίλους. Δεν σας είπαν, από την πρώτη κιόλας μετεκλογική σφυγμομέτρηση της 14 Φεβρουαρίου (την οποία θα έπρεπε να γνωρίζετε και όχι να κάνετε τον ανήξερο, αφού γράψατε το άρθρο σας στις 25 Φεβρουαρίου) ότι το εκλογικό ποσοστό του Σύριζα ανέβηκε από 36% σε 46%! Και η υποστήριξη της νέας κυβέρνησης στα 82%! Να μη σας πω πού κατέβηκε το ποσοστό των φιλών των Πρώσων φίλων σας… Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο Χερ Σόϊμπλε που έλεγε «Να δω τι θα πει τώρα ο Τσίπρας στους ψηφοφόρους του» σίγησε ξαφνικά; Ξέρει σε ποια ύψη έφτασε ο Τσίπρας και δεν σας λέει τίποτα; Να σας απαλλάξει από το ρεζιλίκι να γράφετε ασυναρτησίες;

Και ας έρθουμε στην άθλια ευκολία (μάλιστα, άθλια, για έναν οδηγητή της κοινής γνώμης) ευκολία εξάλλου αρκετά δημοφιλής στις γραμμές των ευρωπαίων δημοσιογράφων, να ονομάζουν τον Σύριζα «άκρα αριστερά», για να τρομάξουν το ανίδεο Γαλλο αλλά καλοπροαίρετο Γάλλο πολίτη. Ομολογώ ότι μερικοί σπεσιαλίστες δικαιολογούνται λόγω του πτωχού τους λεξιλογίου. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να πληροφορηθεί κανείς πως υπάρχουν τουλάχιστο 5 πολιτικές ομάδες που θα ήταν περήφανες να θεωρούνται «άκρα αριστερά». Ανάμεσά τους το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο Σύριζα, που είναι απόγονος του ΕΑΜ, αυτοχρίζεται ριζοσπαστική αριστερά για να μην συγχέεται με κόμματα σοσιαλιστικά, όπως το Πασόκ. Οπότε βάλτε στοπ στα της «άκρας» αριστεράς. Γιατί αλλιώς, θα πρέπει να μες εξηγήσετε τι ακριβώς είναι η άκρα αριστερά.

Παράδοση άνευ όρων «αλά ελληνικά»

Ίσως δεν είσθε εσείς ο υπεύθυνος του τίτλου του άρθρου σας, αλλά αναγνωρίστε τουλάχιστο πως είναι αρκετά υβριστικό.

Στην παγκόσμια ιστορία τους, οι Έλληνες δε έχουν τη φήμη να παραδίδονται εύκολα. Παράδοση άνευ όρων αλά γαλλικά, θα το καταλάβαινα. Αλλά παράδοση αλά ελληνικά, δεν είναι πολύ ιστορικό, έτσι δεν είναι Μεσιέ σπεσιαλίστα; Ας πάρουμε τα πιο πρόσφατα από τα ιστορικά γεγονότα. Από τότε που πέρασαν τα σύνορά της Γαλλίας οι Γερμανοί, χρειάστηκαν δέκα φορές λιγότερο χρόνο για να την καταλάβουν απ’ όσο χρειάστηκαν για να καταλάβουν την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο κύριος όγκος του ελληνικού στρατού βρισκόταν στην Αλβανία κυνηγώντας μισό εκατομμύριο Ιταλούς με τους οποίους ο Μουσολίνι είχε εισβάλει στη χώρα μας. Ήταν οι ίδιοι Ιταλοί που, λίγο νωρίτερα χρειάστηκαν μια μέρα για να εισβάλουν στη Γαλλία και να αποκτήσουν το μερδικό τους από τη γαλλική γη.

Θα σας προσφέρω τώρα μια λεπτομέρεια της Ιστορίας, της Ευρωπαϊκής βέβαια, η οποία είναι σίγουρο πως έχει διαφύγει της προσοχής των «ειδικών της ευρωπαϊκής πολιτικής». Λίγες μέρες μετά την λήξη των μαχών στην Ελλάδα, ο Χίτλερ -που δεν αιχμαλώτισε τον ελληνικό στρατό όπως έκανε με τον γαλλικό- κάλεσε ένα λόχο ελλήνων στρατιωτών να παρελάσει στο Βερολίνο για να δείξει στο γερμανικό λαό τι θα πει γενναίος στρατιώτης! (Λέγεται ότι είχε παρατάξει στα πεζοδρόμια γάλλους αιχμαλώτους). Διαβάστε το λόγο που έβγαλε ο Χίτλερ στο Ράιχσταγκ, της 5ης Μαΐου του 1941, αν θυμάμαι καλά, για να το πληροφορηθείτε.

Αλλάξτε λοιπόν, παρακαλώ Κύριε, τον τίτλο του άρθρου σας, έστω αναδρομικά. Πώς τα καταφέρνετε, Μεσιέ Σπεσιαλίστα, με ανακριβείς τίτλους και υποτίτλους να γυρίζετε γύρω από μια φράση: «συνθηκολόγηση άνευ όρων»! Μπορεί κανείς να υποψιαστεί τι κρύβει η συνέχεια. Κρύβει σειρά από αναλήθειες αν όχι ύβρεις, εμπνευσμένες από τον αστυνομικό εγκέφαλο του Πρώσου πολιτικού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Του οποίου μοιάζετε να θέλετε να γίνετε μαθητής. Συνθηκολόγηση; Δεν εννοείτε την συνθηκολόγηση της Γαλλίας ενώπιον του Χίτλερ, αλλά της Ελλάδας ενώπιον ενός γκαουλάιτερ ονόματι Σόιμπλε. (Γκαουλάϊτερ, ειρήσθω εν παρόδω, είναι το παρατσούκλι που του έχουν βγάλει στο Γιούρογκρουπ). Μπορούμε να μιλάμε για Γκαουλάιτερ όταν ανακαλύπτουμε πώς ο σπεσιαλίστας μας του ΕΞΠΡΕΣ τελειώνει το άρθρο του. Διαβάστε: «Το ντεφάκτο ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ επιβλήθηκε από τους Ευρωπαίους στο Ελληνικό κράτος, από το 2010! Το ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ αυτό δεν πρόκειται με τίποτα να αρθεί αν οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμοστούν»!!!

Νομίζει κανείς πως ακούει τη φωνή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μόνο που ο Βαρουφάκη εξελέγη στο μεταξύ «Διανοητής, 2ος στον κόσμο», μετά τον Τομά Πικετί, Βραβείο Νόμπελ, από σφυγμομέτρηση του βρετανικού επιστημονικού περιοδικού Προσπέκτ. Ενώ ο αγαπητός σας Σόιμπλε παραμένει πρώσος γκαουλάιτερ…

Πώς γίνεται τώρα ένας δημοσιογράφος του Εxpress να τρέχει πίσω από έναν «pétainisme» που μας περιβάλλει όλο και στενότερα, μυστήριο…

Ροβήρος Μανθούλης
31/3/2015

ΥΓ. 1

Ιδού, πάντως, Κύριε σπεσιαλίστα, αυτά που το Γιούρογκρουπ απαίτησε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα τουλάχιστο. Θα σας είναι χρήσιμη η πληροφορία για τις μελλοντικές ευρωπαϊκές αναλύσεις σας:
-Απαίτησε να μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις απάντων των Ελλήνων κατά 40%.
-Να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 30%.
-Να πουλήσει το 8ο% των υπηρεσιών κοινωνικής ωφελείας και οργανισμών κρατικής περιουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
-Να αυξήσει το ΦΠΑ τουλάχιστο κατά 30% παντού.
-Να αυξήσει τους φόρους παντού κατά 20%.

Ο Χερ Σόιμπλε ζήτησε υποκριτικά από τον βούλγαρο πρωθυπουργό να δηλώσει «εμείς τα κάναμε όλα αυτά, οι Έλληνας για δεν τα κάνουν;» γνωρίζοντας (τόσο ο Βούλγαρος όσο και ο Πρώσος υπουργός) ότι το επίπεδο διαβίωσης στη Βουλγαρία είναι κατά 70% κατώτερο από το ελληνικό! Το οποίο (ελληνικό) επίπεδο διαβίωσης είναι ίσο με το γαλλικό, αν θέλετε να μάθετε.

Σημειωτέον ότι υπεύθυνες για τον ελληνικό Χρέος είναι οι κυβερνήσεις της ελληνικής Δεξιάς και του Κέντρου, οι επιστήθιοι πολιτικοί φίλοι του «Γιούρογκρουπ», ένα χρέος που η κυβέρνηση της Αριστεράς δέχτηκε να το εξοφλήσει. Αλλά μοιρασμένο σε πολλά χρόνια, για να αποφύγει να βυθίσει τη χώρα σε μια δολοφονική λιτότητα. Υπενθυμίζουμε στους σπεσιαλίστες μας ότι η Ανεργία στην Ελλάδα είναι επισήμως 25% (ανεπισήμως 30%) και ο αριθμός των αυτοκτονιών λόγω ανέχειας κοντεύει να φτάσει τις 1.500 το χρόνο.

ΥΓ. 2

Ο γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί, Βραβείο Νόμπελ. γράφει στο περιοδικό Les Echos σχετικά με το ελληνικό Χρέος: Είχαμε πολύ χειρότερες κρίσεις στο παρελθόν. Το 1945, το Χρέος της Γαλλίας και της Γερμανίας έφτασε στο 200% του ΑΕΠ! Νομίζετε ότι το εξόφλησαν με το πλεόνασμα; Όχι βέβαια! Αλλιώς θα ήμασταν ακόμα εκεί. Υπήρξε και αναδιάρθρωση και κούρεμα. Αλλά, αναφορικά με την Ελλάδα, υπάρχει μια ιστορική αμνησία στους Ευρωπαίους κυρίως στους Γερμανούς. Πράγμα λίαν ενοχλητικό για μια χώρα (την Ελλάδα) για την οποία η ιστορική μνήμη είναι πολύ σημαντική. Επιμένω σ’ αυτό το σημείο. Η ιστορική αμνησία μας κοστίζει πολύ ακριβά.

ΥΓ. 3

Και ιδού τι έγραψε στο τουίτερ, στις 31 Μαρτίου του 2015, ο μέγας Γάλλος φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν, απευθυνόμενος στους Ευροκράτες: Θα το αντιληφθείτε αργότερα, «κατόπιν εορτής», πως η εγκατάλειψη της Ελλάδας, θα είναι εξίσου σοβαρή με την εγκατάλειψη της Ισπανικής Δημοκρατίας.

ΥΓ. 4

Δυο λόγια για την ιστορική αμνησία. Από το 1941 μέχρι το 1944, η Γερμανία (να μη λέμε συνέχεια «οι ναζί» μην τυχόν και τους θίξουμε) είχε κατάσχει το 60% των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας. Για να ταΐσει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, να τροφοδοτήσει το εκστρατευτικό σώμα του Ρόμελ στη Βόρεια Αφρική και να αποστείλει μια ποσότητα ακόμα και στα μπακάλικα της Γερμανίας. Υπολογίζεται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ αυτή η τετραετής αιμορραγία (το κόστος των προϊόντων και μόνο, για να είμαστε πιο ακριβείς). Προσθέτουμε και το τραγικό αποτέλεσμά της που ήταν ο Λιμός. Ο γενικευμένος λιμός σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις πόλεις. Ο αριθμός των νεκρών είναι γνωστός. 600.000 (νεκροί αποκλειστικά από την λιμοκτονία). Το 2001, δύο Εβραίοι που γλίτωσαν την εκατόμβη και ζούσαν στις Ενωμένες Πολιτείες (ο Κουρτ Τζούλιους Γκόλντστάϊν, ετών 87 και ο Πήτερ Τζίνγκολντ, ετών 85) ζήτησαν 40 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας, αποζημίωση για την χρησιμοποίησή τους ως σκλάβους στα εργοστάσια χάλυβος CSSC της Σιλεσίας, ιδιοκτησίας του γνωστού ναζί Φριτς Τύσεν και του γνωστού τεξανού Πρέσκοτ Μπους (πατέρα του Τζορτζ του Πρεσβύτερου). Δεν βρίσκετε φυσικό, Κύριε Ντέμετζ, η οικογένεια του κάθε Έλληνα νεκρού από πείνα που προκλήθηκε εσκεμμένα από τους Πρώσους προγόνους του κ. Σόιμπλε, να απαιτήσει ένα ποσό ανάλογο με αυτό των δύο Ισραηλιτών, δηλαδή -συνολικά από τις 600.000 οικογένειες- το ποσό των 2.400.000.000.000.000 Ευρώ; Και θα πρέπει φυσικά να προσθέσουμε στα παραπάνω το κατοχικό Γερμανικό Δάνειο των 11 Δισεκατομμυρίων Ευρώ του οποίου δανειστής ήταν η Ελλάδα! Σας αφήνω να κάνετε τις προσθέσεις.

ΥΓ. 5
Οι γάλλοι σπεσιαλίστες της ευρωπαϊκής πολιτικής γνωρίζουν άραγε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν τα κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας κάποτε γιατί, όταν προέδρευε το κόμμα του είχε μπλεχτεί στο διάσημο σκάνδαλο της αγοροπωλησίας όπλων; Και πως, όταν ήταν υπουργός εσωτερικών (άρα και της αστυνομίας) είχε προτείνει στο Κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο που να επιτρέπει στις κρατικές υπηρεσίες να προβαίνουν σε προληπτικές δολοφονίες ατόμων υπόπτων τρομοκρατών; Και ότι το άτομο που διέπραξε την απόπειρα δολοφονίας του, με τα δυσάρεστα αποτελέσματα, αφέθηκε μυστηριωδώς ελεύθερο ύστερα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με κάποια ιατρική αιτιολογία;

ΥΓ.6
Η απάντησή μου αυτή στο άρθρο του Express είναι αποτέλεσμα της δυσπιστίας που προκαλεί η αναίδεια που χαρακτηρίζει τα διάφορα σχόλια που ακούμε τους τελευταίους δύο μήνες από διάφορους Ευροκράτες και οικονομικούς παράγοντες όπως η Λαγκάρτ που δηλώνει «επιτέλους πήρα τα χρήματά μου από τους Έλληνες» (μόλις η Ελλάδα έσπευσε να πληρώσει το πρόσφατο χρέος της προς το ΔΝΤ). Αλλά και αναιδή σχόλια από τα μέλη του Γιούρογκρουπ ιδιαίτερα, προεξάρχοντος του δονκιχωτικού Σόιμπλε. Η εντύπωση που αφήνουν είναι ότι σκόπιμα κα συνέχεια επιτίθενται στη Ελλάδα (στην ουσία, στη νέα ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς) για να δημιουργήσουν το κλίμα που χρειάζονται πριν διώξουν την Ελλάδα (και μαζί της την Ευρωπαϊκή Αριστερά) από την Ένωση του Ευρώ, σαν πρώτο βήμα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δεύτερο βήμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s